Snurken & Apneu

Snurken en Apneu zijn een veelvoorkomend problemen die veel invloed hebben op de slaapkwaliteit van zowel de patient als de bedpartner. Dit kan leiden tot vermoeidheid, verminderde weerstand en hoge bloeddruk. Op het sociale vlak kan het een aanslag doen op de relatie met de partner als gevolg van slaaptekort.

Een apneu is een pauze van de ademhaling van meer dan 10 seconden. Bij een deel van de snurkende mensen is de keelholte zo nauw, dat er een totale afsluiting van de luchtweg ontstaat: er is een ademstilstand die dertig seconden of langer kan duren. Deze ademstilstand kan veel gevolgen hebben. Wanneer u niet genoeg adem krijgt, of uw adem zelfs stopt, wordt er adrenaline aangemaakt door de hersenen. Door deze adrenaline wordt u wakker of voorkomt dat u in een diepe slaap komt. Gevolgen zijn onder meer vermoeidheid, slechte concentratie en stemmingswisselingen op de volgende dag. Wanneer u hiervoor niet behandeld wordt, verhoogt dit de kans op kans op verhoogde bloeddruk, hartfalen of een beroerte. Men spreekt van obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) als iemand ’s nachts meer dan 5 keer per uur een ademstilstand heeft.

Snurkkliniek heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van slaapproblemen, zoals snurken en apneu. De slaapspecialisten hebben in samenwerking met internationale laboratoria een speciale snurkbeugel en een anti-snurkarmband ontwikkeld.